Mallorca

Palma de Mallorca Spanien

Mallorca är en spansk ö som ligger i Medelhavet. Öns huvudstad är Palma de Mallorca. Både ön och staden är viktiga turistmål, kända för en avslappnad medelhavsstil, ett brett utbud av arkitektoniska stilar och vacker naturlig miljö.

Staden grundades av den romerske konsuln Quinto Cecilio Metelo Balearico 123 f.Kr. under namnet Palma. Efter att ha fallit i händerna på vandaler och araber år 903 erövrades staden av kung Jaime I.

Den 31 december 1229 blev Aragon Mallorcas huvudstad och Palma döptes om till Ciutat de Mallorca. År 1715 trädde Nueva Planta-dekretet i kraft, vilket återgav staden dess romerska ursprungsnamn – Palma. 

På på 60- och 70-talen blev Palma huvudpersonen i den lavinartade reseboomen där medelklassen plötsligt hade börjat få pengar över att resa utomlands på sina semestrar.

Idag är Palma de Mallorca ett enastående ekonomiskt och kulturellt centrum på både  ö- och regional nivå. Baserat på fynd man gjort uppskattar man att stadens nuvarande befolkningsmängd är i stort sett densamma som den en gång var under romersk tid. Man kan dock inte verifiera detta med säkerhet.

FAQ om Palma de Mallorca

Vilka bra hotell finns det på Palma de Mallorca?

hotell på Palma de Mallorca
hotell på Palma de Mallorca

Så fort du kliver ut ur planet till Palma finns det massor av alternativ att välja mellan för en bekväm och prisvärd vistelse.

Från stora femstjärniga hotell som nästan uteslutande vänder sig till lyxresenärer, till små B&B och mysiga pensionat perfekta för budgetresenärer – det finns alltså något för alla i Palma de Mallorca. 

Oavsett om du planerar att dra full nytta av de många aktiviteter som finns på plats eller helt enkelt behöver en plats att vila huvudet på varje natt, finns det ett boendealternativ som väntar på dig här.

Var hittar man hyrbil i Palma de Mallorca?

Var hittar man hyrbil i Palma de Mallorca?
Var hittar man hyrbil i Palma de Mallorca?

Det är enkelt att hitta en bra hyrbil i Palma de Mallorca då det finns flera portaler som jämför priser för hyrbilar.

Några av dessa är RentalCars24h.com, CarRentals.com och RentACar.net.  Där får du ett brett utbud av hyrbilar – både nya och begagnade modeller – så du är säker på att hitta en bil som passar både dina behov och din budget. 

En av de viktigaste sakerna att komma ihåg när du kör bil i Palma de Mallorca är att vara medveten om trafiklagarna. Underlåtenhet att följa officiella trafikregler kan leda till böter och ditt fordon kan till och med beslagtas. 

Dessutom är det alltid en bra idé att vara medveten om väglaget och att köra försiktigt. Genom att följa dessa enkla riktlinjer bör du kunna ha en säker och trevlig resa i Palma de Mallorca.

Var hittar jag flyg till Palma de Mallorca?

Var hittar jag flyg till Palma de Mallorca?


Flygbolag som flyger till Palma de Mallorca inkluderar Iberia, British Airways och Finnair. Alla dessa tre flygbolag erbjuder rabatterade priser om du köper dina biljetter i förväg. 

Iberia har vanligtvis de bästa erbjudandena – det finns alltid ett antal flyg tillgängliga som är prissatta under ordinarie priser. British Airways är något billigare än Iberia, men Finnair har vanligtvis generellt de lägsta priserna. 

Det är viktigt att notera att priserna för varje flygbolag kan ändras när som helst, så det är alltid viktigt att kontrollera de senaste priserna innan du gör ett köp.

Vilket är bästa sättet att resa till Palma de Mallorca?

Om du befinner dig på ön och ska resa till huvudstaden Palma finns det många olika sätt att resa på. Det bästa sättet beror på dina individuella behov och preferenser. Du kan ta buss, tåg, hyra en bil eller ta taxi. 

Var och en av dessa metoder har sin egen uppsättning fördelar och nackdelar. Här är en kort översikt: 

Buss

Busstransport är det billigaste alternativet. Det tar vanligtvis cirka fyra timmar att ta sig från ena änden av ön till den andra. Bussar är dock ofta försenade, så se till att planera i förväg om du vill komma fram till din destination i tid. 

Tåg 

Tåg är dyrare än bussar men de är snabbare och går vanligtvis mer punktligt än bussar.

Hyra bil

Att hyra en bil ger oftast störst frihet och gör det enkelt att röra sig runt mellan olika turistmål på ön. Tänker du hålla dig i huvudstaden Palma de Mallorca finns det inte mycket poäng med att hyra bil dock då det blir svårt och dyrt att parkera och du begränsas i dina möjligheter att gå på barer. Bilhyra är även dyrt i förhållande till buss och tåg.

Ta taxi

Om du vill röra dig över hela ön kommer taxi att bli väldigt dyrt. Men stannar du i huvudstaden och vill förflytta dig mellan olika ställen inom staden kan taxi vara en god idé. Det handlar helt om dina preferenser och din budget.

Uber är inget alternativ på Mallorca då denna form av tjänst inte är tillåten där. Antalet taxilicenser på ön är strikt begränsat och reglerat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *